Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

luni, 19 octombrie 2009

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE DE PORC

Reacții: 


INGREDIENTE:

-300 gr carne de porc
-400 gr fasole verde
-2 ardei grasi
-1 ceapa mare
-1 batz de telina
-2 catzei de usturoi
-2 rosii
-sare,vegeta,piper,coriandru
-patrunjel,marar,telina
-3-4 linguri de ulei


PREPARARE:


Se spala carnea si se taie bucati,apoi toate legumele se curata,spala si se toaca rondele.Calim ,ceapa,1 catzel de usturoi(tocat marunt),ardeiul si telina..apoi adaugam fasolica taiata si se mai caleste 1 min impreuna,dupa care separat prajim putin carnea si o adaugam peste legume...si cele 2 rosii taiate cuburi,apoi acoperim si lasam sa fiarba la foc mic..(eu folosesc oala minune de inox si totul se face in 15 min).Dupa ce s-au fiert legumele si carnea,se condimenteaza si se face un rantaj din putina apa cu faina + celalalt catzel de usturoi tocat marunt ,si se mai lasa  sa dea 2-3 clocote pe foc,dupa care se stinge focul si se adauga verdeata(marar,telina frunze,patrunjel) tocata marunt.


POFTA BUNA!

CALAMARI PANE

Reacții: 




INGREDIENTE:


-1 kg de calamar
-cateva linguri de faina
-cateva linguri de toast sau pesmet
-150-200 ml ulei
-2 catzei de usturoi
-sare,vegeta


PREPARARE:


Calamarul trebuie sa fie cumparat proaspat(inca nu l-am testat pe cel din supermarket,congelat).
Incepeti sa curatati fiecare calamar in parte,jupuind pielea si scoaterea stomacului si a osului transparent...e cam migaleala,dar eu l-am pus pe al meu si am scapat.. :)
Dupa ce i-ati curatat bine,se spala din mai multe ape si se pun intr-un vas cu  apa rece si bicarbonat de sodiu pt cca 30 min..apoi se fierb intr-un vas cu lapte cateva clocote..dupa care se scot, se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie fasii si se amesteca cu usturoiul pisat si vegeta + sare(dupa gustul fiecaruia),lasandu-se cateva minutele ca sa intre aroma de usturoi in ei.
Dupa cateva min ,se amesteca  painea toast, data prin robot(eu numai asta fol cand vreau sa fac pane,deoarece iese mult mai gustos si crocant) sau pesmet + cateva linguri de faina ,si se adauga peste fasiile de calamari,amestecandu-se f bine.
Se prajesc in ulei incins,dar nu ff mult...numai cat sa capete o culoare aurie!Ies extraordinar de deliciosi... :) moi-crocanti!
Data viitoare am sa incerc sa fac cumparati din supermarket(adica congelati),fara a-i mai pune in bicarbonat si lapte..sa vedem ce-o sa iasa! :)))



POFTA BUNA!

PLACINTA CU BRANZA

Reacții: 

 

INGREDIENTE:

-400 gr branza telemea

-3 oua
-1 cana cu lapte
-2 linguri de gris
-1 pachet de foi de placinte
-ulei
- 200 ml iaurt


PREPARARE:


Ouale laptele se bat ff bine cu telul,apoi se adauga branza faramitata,si cele 2 linguri de gris.
Separat,se alege o tava mai mica(cca 20x30) si se unge bine cu ulei,apoi se pun 4 foi,fiecare unse cu ulei,peste care se adauga 2 polonice de compozitie,apoi iar 4 foi unse intre ele cu ulei..iar 2 polonice de comp..si tot asa pana se termina..ultimul strat trebuie neaparat sa fie cu foi!Se stropeste cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata..apoi se intinde iaurtul.

Se da la cuptorul incins,si se coace la 200 gr C,cca 45 min,pana se rumeneste uniform pe toata suprafata!


POFTA BUNA!





Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

A apărut o eroare în acest obiect gadget
A apărut o eroare în acest obiect gadget