Azi am gatit saramura de pui...nu mai facusem de ceva vreme.. si mi-era o poftaaa,mmm!! ;)) =P~
INGREDIENTE:
pt 2 persoane:
-2 pulpe de pui
-4 ardei grasi
-2 rosii mari
-3 catzei usturoi
-2 l apa
-4-5 linguri ulei
-patrunjel verde,tocat
Se taie pulpele in 2,se spala si se prajesc in ulei incins alaturi de cele 2 rosii.
Dupa ce s-au prajit(nu rau),se pun intr-o oala cu 2 l apa clocotita,se spumuiesc bine,se add putina sare,apoi se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba la foc incet cca15-20 min(incercati carnea cu furculita).
Separat se coc 4 ardei grasi si se add in ultimele 2 clocote(sa-si lase gustul),apoi se ia oala de pe foc si se add usturoiul pisat ,1lingura vegeta si patrunjelul tocat!
POFTA BUNA!
Interesant!n-am facut niciodata!...arata insa tare bine si cred ca a avut si trecere! :P
RăspundețiȘtergereNici eu n-am pregatit niciodata pui in acest mod , arata foarte bine si precis e gustos ma gandesc sa -i fac si o mamaliga .Ce zici ar merge ?
RăspundețiȘtergere;)) serios,fetelor?credeam ca stiti reteta..la noi e f populara!
RăspundețiȘtergereZamfira,poti sa faci si mamaliguta..merge tzais! :P
Asa voi face , mersi de raspuns .
RăspundețiȘtergereLa mine in familie s-a mancat de cand ma stiu saramura de pui.Astazi am facut si eu.
RăspundețiȘtergereSe mananca asa ceva in familia mea..am mai spus-o,dar ieri am facut-o din nou! O bunatate de te lingi pe degete mai ales dupa cateva zile de post...ce sa mai vorbim? :P
RăspundețiȘtergere