Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

luni, 16 noiembrie 2009

FASOLE BATUTA

Felul doi,am facut fasole batuta...o bunatate! :P





INGREDIENTE:


-300 gr fasole
-3catzei de usturoi
-2 linguri de unt
-1 lingura vegeta
-piper
-sos de rosii 


Din ciorba de fasole ,am scos cam 300 gr de boabe

 boabele impreuna cu untul se paseaza la robot,apoi se add vegeta,piper ,dupa gust si usturoiul pisat




POFTA BUNA!

19 comentarii:

  1. De cand astept reteta..ca am vazut numai o imagine postata mai inainte!Eu o bat cu ulei de masline fiindca este post! A ta ,HeArt,cred ca e mult mai delicioasa! Eu o ornez cu ceapa pe care o fierb in apa cu ulei si la care add bulion si usturoi! Cu mamaliguta si muraturi este un deliciu!Multumim ,Anis!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciorba eu o fac acrita cu bors de putina in care pun frunze de visin si leustean,atunci cand il pregatesc,acresc.Si din asta mananc pana mor cu o ceapa zdrobita cu palma! si cu mamaliguta! ca moldoveanu-i mare mamaligar...nu,haaaa!Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ca asa o aranjare nu mi-a venit in gand! Mai,da ce frumos le mai faci...ca eu asezam deasupra ceapa aia rosie si gata!II dau gata pe ai mei cand o voi mai face! Poate chiar maine...ca la mine "unii" tin post pana la Craciun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Scumpa mea,esti tanara sau mai in varsta? Cum de ai rabdare pentru asa ceva? si timp,chiar! Cred ca esti pasionata de ce faci! La anul sa participi la concurs ca ai de ce! Te pup!As vrea sa votez de mai multe ori,dar vad ca nu se poate! :P,fiindca meriti mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasa prezentarea esti o artista care obti rezultate excelente din tot ce atingi !

    RăspundețiȘtergere
  6. anita,pentru zacusca de ghebe ai nevoie de:cca30 gogosari(copti si curatati sau cruzi)800 ml ulei ,un borcan de bulion de 400 gr,4 kg ghebe,2kg morcov ras prin razatoarea mare(dar nu cea pt varza),2 hg ceapa,delicat si piper boabe

    RăspundețiȘtergere
  7. ghebele fierte si scurse de zeama se dau prin masina de tocat carne cu sita mare sau se pot marunti cu cutitul daca ai rabdare,la fel si gogosarii copti sau cruzi(la astia se pastreaza zeama pentru diluarea bulionului

    RăspundețiȘtergere
  8. ceapa data prin razatoare si morcovul se pun la calit la foc mic in 800 ml ulei si se amesteca bine sa nu se prinda(daca ai un ceaun mai mare e ok.nu se mai prinde.daca nu,pune sub cratita sau oala o tabla pe care coci ardeii vara)

    RăspundețiȘtergere
  9. cand morcovul si ceapa s-au muiat,pune ghebele si gogosarii peste,bulionul diluat cu zeama de la gogosari(sau apa)delicat si piper dupa gust si lasa totul la fiert pana scade si pana se ridica uleiul deasupra

    RăspundețiȘtergere
  10. ai grija sa amesteci cu o lingura de lemn din cand in cand.Cand compozitia a fiert(o tot gusti si oricum se inchide la culoare)o pui in borcane de 330gr.pana la buza borcanului,pui capacul,pui borcane la fiert la baie de abur si dupa cateva clocote(cca 30 min) scoti borcanele intr-o patura groasa ,cu gura in jos si le lasi pana a doua zi

    RăspundețiȘtergere
  11. daca va place mai picant,pune si 2,3 ardei iuti taiati.la fiert....sper sa faci si mai ales sper sa-ti placa...pofta buna

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc,Xenia.Am sa fac si din aceasta.Sa vad de unde fac rost de ghebe.Maine se duce la piata sotul sa caute.Cred ca este f gustoasa. IMi pare rau ca nu am facut-o mai in toamna.Dar si la ora asta se gasesc de toate! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Se pot inlocui ghebele cu ciuperci?

    RăspundețiȘtergere
  14. Fetelor incerc sa postez ceva.Sa vad daca se poate!

    RăspundețiȘtergere
  15. incerc si eu sa vad daca merge...test :)]

    RăspundețiȘtergere
  16. de ce trebuie oare sa ma conectez de fiecare data cand intru? =))

    RăspundețiȘtergere
  17. vad ca nici avatarul nu mai iese x(

    RăspundețiȘtergere
  18. nu am mai mancat ciorba de fasole uscata de un an,pt.ca am facut o criza puternica chiar in ziua cand am mancat desi nu cred ca a fost de la ea,am gustat doar acum o luna de la o matusa de pofta,dar in curand o sa fac si eu ca imi place foarte mult ;;)

    RăspundețiȘtergere
  19. doamne ANIS prima data am crezut ca este un tort,asa frumos ai ornat fasolea batuta ,felicitari frumoasa mea ,ai arta in suflet se vede clar

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef