Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

marți, 3 noiembrie 2009

CORNULETE FRAGEDE

Dragelor,vreau sa va prezint un desert,ff simplu si ff apetisant...si atat de fraged,de ti se topeste in gura! :D :P
CELE MAI FRAGEDE CORNULETE DIN LUME! :D


INGREDIENTE:


-1 pachet de margarina
-350 gr faina
-3 linguri de apa minerala(sau apa normala)
-1 lingurita de bicarbonat stins in zeama de lamaie
-un praf de sare
-coaja rasa de lamaie
-esenta de rom sau vanilie


margarina se freaca intre palme cu faina,apoi se add restul de ingrediente si se framanta f bine,eventual la sfarsit se bate de cateva ori de vasul in care se prepara(adica,luam coca in mana si o aruncam in vas)



o facem ca o bila rotunda si o acoperim cu o folie,dupa care o lasam sa se odihneasca cca 30 min la frigider


dupa ce s-a odihnit...intindem o foaie subtire pe care-o ungem cu gem ff gros ,la margine..apoi rulam ca in imag. urmatoare:


am fol si umplutura de cacao+zahar+nuca prajita macinata..si am facut alt model


apoi am pus rahat de cacao, ca umplutura


am incins cuptorul la 200 C,si am tapetat tava cu hartie de copt,apoi am asezat cornuletele


dupa ce s-au copt,le-am dat prin zahar pudra vanilat



POFTA BUNA!

SARAMURA DE ROSII CU ARDEI

Pentru ca tot aveam niste rosii si ardei in frigider,m-am gandit c-ar merge de minune o saramura de rosii coapte cu ardei copt,pe langa fripturica de porc cu orez....mmmm,ne-a mers la suflet!:lol: 



INGREDIENTE:
-1 kg de rosii
-1/2 kg de ardei
-2-3 linguri ulei
-3 catzei de usturoi
-sare,vegeta

-cateva frunze de telina si patrunjel verde



Se spala bine rosiile si ardeii si se coc in cuptor(yo am fol cuptorul cu aer cald)


se decojeaza,iar rosiile se dau prin robot,sau se piseaza cu furculita..



se potriveste de sare,vegeta,apoi se add ardeii decojiti,uleiul si verdeata
NOTA:pt ca este ff groasa,se subtiaza(dar sa nu fie zeama lunga) cu sucul ramas de la coacere si putina apa ,daca e necesar!!!




se serveste cu tot felul de fripturi,chiar si cu oua ochiuri! 

:P



POFTA BUNA!

FRIPTURICA DE PORC CU OREZ

Azi nu prea am avut timp sa migalesc mancarea...asa ca m-am folosit mai mult de oala mea minune(sub presiune)! ;))



INGREDIENTE:


-500 gr carne de porc
-sare,vegeta,piper,usturoi,coriandru
-1 lingura unt
-apa pt innabusire



se taie carnea bucati



se prajeste in tigaie la foc mic(yo am  pregatit-o in oala sub presiune) cu 1 lingura de unt si 3 linguri de ulei + condimentele necesare + apa,acoperita cu capac



INGREDIENTE:
pt orez cu legume:
-1 ceasca de orez

-1 ceapa
-1 ardei rosu si 1 ardei verde
-cateva tulpini de telina 

-piper
-vegeta
-coriandru
-2 catzei de usturoi
-patrunjel verde 



se calesc legumele in putin ulei si o lingura de unt,apoi se add orezul si apa.. si se lasa la foc mic,acoperit cu capac


se potriveste de sare si se add 1 catzel de usturoi tocat marunt cand e aproape gata...



POFTA BUNA!


Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef