Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

marți, 13 octombrie 2009

PRAJITURA CARPATI!

Reacții: 



INGREDIENTE:
Pt foi:
-1 cana de zahar,1cana de ulei,1cana de lapte,3oua intregi,coaja de lamaie+portocala,vanilie,1lingurita amoniac stins in otet sau zeama de lamaie si faina cat cuprinde, pana se face un aluat ca de paine..
pregatire:
se bat ouale cu zaharul f bine ,pana devine o spuma alba..apoi se adauga uleiul putin cate putin si se bate in continuare,se adauga laptele,esenta si coajea data pe razatoare de la o lamaie si portocala,un praf de sare,si faina cat cuprinde ,pana se face un aluat ca de paine(mie mi-a intrat 1kg si 100).
se imparte coca in 10 parti si fiecare parte se intinde ca o foaie pe dosul tavi unsa cu ulei si se coace in cuptorul incins.ATENTIE,coacerea fiecarei foi este ff rapida,cca 5 min.
CREMA:
-2l de lapte
-1kg de zahar(yo de data asta am pus doar 750gr,ca sa nu fie dulce rau)
-13 linguri de faina
-2pachete marga(yo am pus 1 1/2)
-esenta de rom(cam 2sticlute)
-un praf de sare
Pregatire:
se pune zaharul intr-o cratita la foc mic sa se topeasca complet,dar mare atentie sa nu se arda ca ati stricat toata crema,devenind ff amara!!! :shock:
sunt 2optiuni la aceasta crema:1-sa pui faina mai intai,in zaharul topit,treptat si amesteci ff repede si bine…sau 2:pui marga in zaharul topit,iei de pe foc si apoi add faina treptat amestecand continuu si apoi adaugi laptele fierbinte cu polonicul si amesteci continuu ,lasi sa se ingroasa pe foc mic si apoi adaugi margarina!yo am facut ambele opt si mi-a iesit..alegeti si voi cum va e la indemana! :)
crema se da la rece putin si apoi se ia fiecare foaie in parte si se unge cu crema.mai pastrati putina crema daca vreti sa taiati prajitura sub forma de carpati,pt a se lipi fiecare fasie!
foile cu crema se lasa pana a doua zi ,ca sa se inmoaie,sa puteti s-o taiati!
Se taie in 3dreptunghiuri si fiecare dreptunghi se taie pe diagonala ,astfel incat cele 2jumatati taiate sa formeze un lant muntos!(e cam dificil).
GLAZURA!
-1/2 marga,7linguri zahar,4linguri cacao,3linguri lapte..se fierb toate,se add un praf de sare si se add rom,apoi se intinde peste prajitura si se orneaza cu nuca sau alune prajite si maruntite si fulgi de cioco (optional).se pune in frigider .
POFTA MARE!
Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

A apărut o eroare în acest obiect gadget
A apărut o eroare în acest obiect gadget