INGREDIENTE:
-3-4 foi de placinta
-1kg de mere
-3-4 linguri de zahar
-1lingurita de scortisoara
PREPARARE:
Se spala merele ,se decojeaza si se dau pe razatoare..dupa care se calesc cu zaharul pana se evapora tot sucul..
Intr-o tava mai lata,se unge cu ulei,se iau 3-4 foi(eu am fol 2,pt ca erau mai grosute)si se ung intre ele cu ulei,apoi se add merele calite ,si se ruleaza...iar deasupra se inteapa cu furculita ,se unge iar cu ulei si 3 linguri de iaurt!
Se coace la 200 C,in cuptorul preincalzit..iar cand s-a rumenit deasupra,se lasa cateva minute sa se raceasca ,apoi se pudreaza cu zahar pudra!
POFTA BUNA!
:)) Eu nu decojesc merele si nici nu le calesc.Imi ia prea mult timp.Lucrez cu ele asa crude,dupa ce le dau pe razatoare le scurg de suc si umplu foile.Cred ca iese la fel de bun si gustos ca in reteta postata! Ati facut asa?
RăspundețiȘtergereNici eu nu calesc merele si nici nu folosesc iaur.
RăspundețiȘtergere