Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

marți, 10 noiembrie 2009

PASTA DE OUA

Astazi m-au napadit amintirile din scoala generala..eheee,cat a trecut de-atunci!!! :(  am ramas in minte cu singura(the first and the last) reteta invatata in acea vreme,de la tov. profesoara de lucru manual: PASTA DE OUA! :P ;) v-o prezint cu drag si voua...e delicioasa,in pofida caloriilor cam maricele pe care le contine,reteta este chiar f simpla si destul de consistenta! =p~ : -bd

INGREDIENTE:

-3 cartofi medii
-3 oua fierte
-patrunjel verde tocat
-3 linguri maioneza
-1 ceapa tocata marunt
-1 lingurita vegeta
-1 lingurita mustar
-sare ,piper ,curry,dupa gust



 se prepara maioneza..dintr-un galbenus fiert+unul crud+1 lingura mustar,2 linguri zeama de lamaie,sare ,apa si ulei

 

se fierb cartofii in coaja si ouale(am uitat sa fac poza ;)))
dupa care se dau prin masina de tocat sau pe razatoare(yo am optat pt razatoare),ceapa se da si ea pe razatoare sau se toaca marunt...se add maioneza,vegeta,mustarul,piper,curry si patrunjelul tocat.



 se amesteca f bine pana devine o pasta.



se serveste ca aperitiv,pe paine toast sau de care aveti...

 

POFTA BUNA!

SUPA DE CONOPIDA

Se spune ca brocoli ,conopida si varza..sunt legume dietetice care ard grasimile!:P si pt ca tot aveam o conopida ratacita prin frigider,m-am gandit ca..ce-ar ar fi sa fac o supa?ca tot e in trend ..acuma,se fac tot felul de supe,din te miri ce... ;)) am facut apel la imaginatie,ca de obicei...si a iesit o supica,nu tocmai rea la gust...avand in vedere ca-s iubitoare de ciorbe cu zeama de varza,i-am dat nota 7! :)))))))))

INGREDIENTE:
-1/2 conopida
-1 ceapa mare
-cateva fire de telina si patrunjel(sau radacini)
-1 cutie iaurt
-2 linguri ulei
-1 lingura vegeta
-sare,piper dupa gust
-1-2 catzei de usturoi
-patrunjel verde tocat



se pune ceapa+conopida+telina+patrunjelul, in apa cu o lingura de vegeta si 2 linguri de ulei..si se fierb



cand s-au fiert legumele ,se strecoara si se paseaza cu robotul(telina si patrunjelul le-am scos,pt ca erau verzi si afecta culoarea supei)..apoi se add zeama de la supa,se amesteca si se pune la fiert

separat,se iau cateva polonice de supa si se amesteca bine cu 1 cutie de iaurt,apoi se add peste supa,mestecand continuu.. si se fierbe la foc mic inca 2-3 min,dupa care se potriveste de sare,se add zeama de la o lamaie,piper,usturoi si patrunjel verde tocat.



 la sfarsit se add(optional) un cubulet de unt,parmezan...



POFTA BUNA!
Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef