Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

joi, 15 octombrie 2009

PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE




INGREDIENTE:
-1cana cu lapte
-1cana sau mai putin(depinde cum va place) cu mac
-2cani zahar pudra(yo pun normal)
-2cani faina
-4galbenusuri
-1p margarina(sau 250 de marga la cutie)
-1praf de copt
PREPARARE:
se amesteca toate cu mixerul ff bine pana se topeste zaharul si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma.
se toarna intr-o tava (potrivita ,chiar mare)tapetata cu hartie de copt sau cu faina.
inainte de a prepara comp,caliti putin 2mere mari,taiate cubulete sau felii in putina margarina sau unt,apoi presarati faina peste ele cand s-au racit si adaugati-le peste comp din tava...sau add cirese date prin faina(poza e cu cirese)..sau orice alt fruct.
se coace cam la 180gr C!
GLAZURA:
se pun la fiert 5linguri de lapte cu zahar-200g ,un praf de sare,si cand s-a topit se add cacao-3linguri si se mai dau 3clocote
se lasa la racit si apoi se amesteca cu 100g marga sau unt + esenta de rom,apoi se intinde peste prajitura…
deasupra glazurii se poate adauga nuca pisata (nu prea marunt) care se prajeste intr-o tigaie cu putin zahar-2-3linguri...sau  se pudreaza cu zahar !
POFTA BUNA! ;)

CHOUX A LA CREME



INGREDIENTE:

Pt coji:
-250 ml apa
-150 gr faina
-100 ml ulei
-3-4 oua
-un praf de sare

Se pune apa si uleiul la fiert la foc mic.cand da in clocot se ia de pe foc,se add faina dintr-o data,se pune iar pe foc si se amesteca fff bine.se lasa la racit si apoi se add ouale ,unul cate unul..pui un ou-amesteci bine pana intra in comp si tot asa.
Se fac rotocoale cu spritul in tava tapetata cu hartie sau neunsa.,apoi se dau la cuptor la foc mediu cam 25 min.
Crema de vanilie:
-650 ml lapte
-3 oua
-250 gr zahar
-125 gr faina
-1 pachet margarina
-esenta de vanilie
-400 ml frisca
-zahar pudra

Ouale,zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200ml lapte...iar restul de lapte se pune la fiert.dupa ce a fiert se ia de pe foc si se amesteca cu restul de compozitie si se fierbe pana se ingroase.se add esenta si margarina si se da la racit!

Se taie capacelul la gogosele,iar partea de jos  se umple c-un strat de crema de vanilie si unul de frisca,apoi se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra!

POFTA BUNA!

p.s: pt ca nu-mi place frisca,eu le-am umplut numai cu crema de vanilie... :P


CARTOFI TARANESTI




INGREDIENTE:


-1 kg cartofi
-200 gr bacon
-3 cepe
-3 linguri ulei

-marar
patrunjel

-sare
-piper
-boia de ardei


PREPARARE:


Cartofii se spala bine si se coc in cuptor .dupa ce s-au racit, se decojeaza si se taie cuburi,apoi se amesteca cu ceapa si baconul calite in 3 linguri de ulei.se potriveste de sare,piper si se orneaza cu boia si marar sau patrunjel tocat marunt!pt un gust mai picant se add un catzel de usturoi...



POFTA BUNA!

Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef