Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

miercuri, 13 ianuarie 2010

PIFTII (RACITURI)

OMG, PIFTIIII!Cele mai preferate de sarbatori si nu numai ,sunt piftiile!!! :)) Aproape ca le-am mancat singura,la cat sunt de inraita.. ;)) Sunt fantastice...pacat ca nu-s sanatoase,dar nu se pune daca mananci doar de cateva ori pe an,nu? :P si cu masura...


INGREDIENTE:


-1 ciolan de porc
-2 fleici de soric
-1-2 adidasi
-1 lingurita vegeta
-sare dupa gust
-7 l de apa
-4 catzei de usturoi(babani)

 Se parlesc bine adidasii si ciolanul,se curata ,apoi se spala bine si se pun la fiert in 7 l de apa cu o lingurita de vegeta si sare dupa gust!
Fierberea se face la foc incet,si se spumuieste din cand in cand...cand carnea a inceput sa cada dupa oase,se ia de pe foc,se lasa la racit ,apoi se scot picioarele si se curata carnea de pe oase ,dupa care se add usturoiul pisat..si se pun in castronele(intai carnea, apoi zeama)!
NOTA: Recomand ca in momentul cand le-ati pus in castroane,sa luati grasimea de deasupra!!

 

 POFTA BUNA!

 

SARMALE DE PORC

Bun gasit,tuturor si LA MULTI ANI CU SANATATE pe 2010!

In sfarsit,am revenit c-o reteta de sarmale a la moi,facuta de Craciun...este putin diferita de reteta traditionala,in sensul ca eu nu calesc absolut nimik..ci pun totul proaspat,iar rezultatul e la superlativ,credeti-ma!Toate ingredientele se fierb in sucul lor propriu si iese o nebunie! ;))  N-a existat persoana care-a mancat la mine sarmale,sa nu fie incantata de gustul absolut delicios....pe cuvant de blogger,daca va mint!:)) Incercati si voi... :P



INGREDIENTE:
-700 gr carne tocata de porc
-1 ceascuta orez
-1 ceapa mare
-1 ardei rosu
-1 ou
-cimbru,piper,coriandru,curry,vegeta,leustean uscat

-telina si patrunjel verde



PREPARARE:
Se amesteca toate ingredientele(nu se caleste nimik),spalate si tocate marunt bineinteles..



Amestecul se lasa cateva minute la frigider(15min) ca sa intre aromele in carne...



Se invelesc sarmalele si se toaca cateva foi de varza...



Se fierb pe aragaz intr-o oala(eu le-am fiert in oala sub presiune ,30'),apoi se aseaza in tava cu grija,primul strat sa fie de varza tocata,apoi sarmalele,printre ele punem frunze de marar si foi de dafin,apoi  varza tocata,iar deasupra foi intregi de varza pt a nu se arde,apoi add sosul dintr-o rosie amestecata cu pasta de rosii+condimente ...si punem la cuptor pana se rumenesc deasupra!






Se inlatura foile de varza de deasupra,pe masura ce consumam sarmalele..







POFTA BUNA!

Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef