Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

OMLETA CU FALAFEL

Reacții: 



Nu stiu daca ati vazut cumva Falafel prin supermarkete...este o mancare traditionala arabeasca!
FALAFELUL se poate prepara si in casa,in cazul in care nu se gaseste prin magazinele arabesti sau supermarkete....
reteta am copiat-o de pe-un site,in caz ca e cineva interesat sa-l prepare in casa:


         


Reţetă de falafel – plăcintuţe crocante de mazăre. Se recomandă consumarea împreună cu humus, salată şi chifle pitta. Falafelul este, alături de kebab, specialitatea culinară arabă cea mai cunoscută în lume.

Modul de preparare:
• Mazărea clătită se lasă la muiat peste noapte. Se scot din apă pieliţele care s-au separat prin înmuiere. Se strecoară, se usucă şi se freacă până capătă consistenţa unui pireu uscat.
• Pătrunjelul tocat şi coriandrul se amestecă cu mazărea. Usturoiul şi capetele verzi ale cepei se toacă şi apoi se adaugă la restul compoziţiei, împreună cu chimionul, bicarbonatul, sarea şi piperul. Compoziţia se frământă bine, apoi se lasă 2 ore în frigider.
• Cu măinile umezite, se formează bulete de aluat, nu mai mari decât o minge de golf, apoi se turtesc.
• În oală se pune mult ulei (aproximativ 3 cm). Falafelul se prăjeşte pe uleiul încins până capătă o tentă maro închisă. Se usucă şi se serveşte pe un platou.


Ingrediente: (6 persoane)
250 g mazăre italiană
5 cepe tinere
un căţel de usturoi
1 lingură de coriandru tocat mărunt
1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
½ linguriţă de chimen
¼ linguriţă de bicarbonat de sodiu
piper, sare
ulei pentru prăjit

Am facut de multe ori chiftelute(reteta proprie) din falafel,dar astazi, 'musiu' sotz ,a avut pofta de omleta...si normal ca i-am dat o mana de ajutor,in sensul ca eu i-am tocat zarzavatul si-am decorat ,pozat si produsul finit! ;)) munca in echipa e mult mai spornica..pacat ca doar in weekend ! :P

 am cumparat falafel din supermarket, congelat ...vezi cele 2 gramajoaze verzi, din poza de mai jos!

INGREDIENTE:
-1 ceapa
-2 ardei(eu am pus 3 mai mici)
-2 linguri cu varf de falafel
-1 chili
-1 frunza de busuioc
-frunze telina
-3 catzei usturoi
-3 oua
-vegeta,piper,coriandru,curry..



 se toaca zarzavatul si se caleste in 2 linguri de ulei de masline si-o lingura de unt +1 catzel de usturoi



dupa ce s-a calit zarzavatul,se bat ouale cu cei 2 catzei de usturoi,frunzele de telina,vegeta si condimentele 

 

se add ouale peste legume si cand s-a rumenit pe dos se pune pe farfurie,apoi se rastoarna in tigaie sa se prajeasca si pe cealalta parte

 

se serveste cu orice fel de salata,sau acrituri...

 

POFTA BUNA!

 
p.s: ardeii rosii , chili si busuiocul,sunt productie proprie..probabil de-asta sunt asa anemici,dar macar sunt 100% naturali,fara chimicale.. :))

nu stiu ce sa spun...dar aici sunt ff multi melci,misuna prin toata gradina..si mi-au mancat si frunzele..si legumele! :((((



2 comentarii:

  1. Ce bine arata! esti tare harnicuta,toat ziulica gatesti,eu credeam ca numai eu fac asa ceva...dar vad ca sunt altele mai vrednice decat mine!
    Felicitari!... dimineata am facut si eu o omleta...dar nu asa sofisticata ca a ta... >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. wau,ANIS yo ma satur de tot ce vad sa mor yo daca te mint ,dar yo nu gasesc la noi asa ceva-falafel

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

A apărut o eroare în acest obiect gadget
A apărut o eroare în acest obiect gadget