Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

miercuri, 18 noiembrie 2009

PRAJITURA 'DESTEAPTA'

Aceasta prajitura este de la Rodica,noua mea userita de pe wp :P...ii multumesc mult pt reteta...fff buna si deosebita! ;) isi merita numele..prajitura e chiar desteapta,in sensul ca se separa crema de blat,exact ca imaginea de mai jos! ;))



 RETETA RODICAI:

Prajitura ” DESTEAPTA”
INGREDIENTE:
8 galbenusuri;
8 albusuri;
250 gr.zahar;
4 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie(uneori eu pun esenta de rom
inloc de zahar vanilat sau esenta de vanilie);
10 linguru faina;
200 gr.unt topit si racit;
1 litru de lapte fiert si racit;
MOD DE PREPARARE:
– se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana rezulta o crema;
– se adauga amestecand,faina,untul si laptele(se alterneaza,un pic de faina,
dupa care un pic de unt,un pic de lapte).
– dupa ce s-a incorporat toata faina, untul si laptele, se adauga albusurile
batute fooooarte bine(eu spun batz).
– se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se da la foc
potrivit timp de o ora (eu o incerc ca pe cozonac-cu un pai/scobitoare).
ATENTIE; compozitia rezultata este mai lichida(inainte de cuptor), nu intrati in
panica.Prajitura este “desteapta” si veti vedea de ce.Dupa ce se raceste se
pune la frigider,acoperita,iar la servire se pudreaza cu zahal vanilat.
POFTA BUNA!
:


INGREDIENTELE FOLOSITE DE MINE:

-5 galbenusuri
-5 albusuri

-150 gr zahar 
-500 ml lapte
-6 linguri faina
-100 gr margarina

-1 esenta de rom
-coaja rasa de portocala si lamaie


 1.-galbenusurile + zaharul se bat spuma,apoi se add laptele rece si untul topit si racit ,alternativ, si se amesteca bine...apoi faina putin cate putin,sa nu se faca cocoloase.

 

2.-se bat albusurile spuma si se add peste comp ,amestecandu-se usor pana se incorporeaza uniform...dupa care se add esenta si coaja de portocala si lamaie.



3.- se pune comp intr-o tava( mijlocie sau chiar mai micuta)tapetata cu faina si se introduce la cuptorul in prealabil incins la temp de 150 C...coacerea se va face la aceeasi temp. timp de 1h si 15 min(atentie ,eu am cuptor electric..nu stiu daca se potriveste cu cele pe gaz)..timp de 1h nu se deschide cuptorul sub nicio forma..cand s-a rumenit,incercati prajitura in mijloc cu o scobitoare..daca nu se prinde nimik de ea,inseamna ca e gata!!

 
  Dupa ce s-a racit..o pastrati la frigider!

 

Se pudreaza cu zahar!

 

POFTA BUNA!

PANE DIN CONSERVA DE PORC

Va recomand ceva usor de preparat si gustos...inca o inventie de-a mea,cand sunt in criza de timp! ;))


INGREDIENTE:

-1 conserva de porc

-1 ou
-2 catzei usturoi
-4-5 felii toast date prin robot(sau pesmet)
-3-4 linguri faina
-1 lingurita vegeta
-ulei
-1 cubulet de unt




Carnea se taie felii si se da prin faina,apoi prin oul batut cu usturoi si vegeta,apoi prin pesmet..si se prajeste in ulei si putin unt!



 

 Se serveste cu garnitura de orice fel...

 

 

POFTA BUNA!

CIORBA DE PRAZ

Azi(adica ieri), am avut pofta de-o ciorba de praz cu oua intregi...e atat de gustoasa,incat o mananc si rece de la frigider...e chiar mai buna! ;))



INGREDIENTE:
-2 fire de praz
-1 cartof mai baban
-1 morcov
-2 ardeiasi :rosu si verde
-1 batz de telina
-2-3 rosii

-4-5 oua 
-putin cimbru
-1 lingura vegeta
-500 ml de zeama de varza
-verdeata(telina ,patrunjel)



 Legumele se spala si se toaca cubulete,rondele..
  
 

Se calesc toate in 3-4 linguri de ulei,apoi se toarna apa,se aseaza capacul si se fierb la foc mic,pana se inmoaie.

 
 
Dupa ce s-au fiert legumele,se add rosiile date prin robot sau razatoare,se mai lasa sa fiarba 5 min,apoi se add si zeama de varza + vegeta .

 

Cand zeama de varza a dat primul clocot,adaugam si ouale,unul cate unul(cu grija sa nu se sparga)..si mai fierbem 2 min pana se intaresc ouale..dupa care add verdeata!
 
 Se serveste calda..dar mai ales rece,c-un ardei iute parlit..merge brici! :))
 

POFTA BUNA!
Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef