Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

luni, 9 noiembrie 2009

BOMBOANE CARAMEL-Toffee

Reacții: 
La desert,m-am inspirat putin de la ioana de pe eretete.ro...dar am adaptat-o  la gustul meu,plus ca ingredientele le-am dublat..mi s-a parut exagerat de putin lapte condensat..daca mie mi-au iesit cateva bombonele..dar ei,ca a folosit decat 170 gr lapte condensat? :P




INGREDIENTE:


-400 gr lapte condensat
-2-3 linguri cacao trecuta prin sita
-100 gr unt sau margarina
-1 esenta de rom
-3-4 linguri fulgi de ciocolata pt decorat
-3-4 linguri nuca+alune prajite -macinate


laptele condensat se amesteca cu cacaua data prin sita



se pune laptele+ cacaua+ untul pe foc mic si se amesteca continuu ca sa nu se prinda



se amesteca continuu pana se ingroasa bine..daca ramane pe lingura si nu mai curge ,inseamna ca e groasa...apoi se add alunele si nucile prajite si tocate ..dar nu maruntite!




se lasa la racit 20 min si se incearca daca se poate modela



se modeleaza bilute sau ce doreste fiecare.. si se dau prin fulgi de ciocolata si alune+nuci prajite si macinate


 
 

se pastreaza in cutie ,la frigider!



POFTA BUNA!

CHIFTELUTE DE PORC CU PIURE DE CARTOFI

Reacții: 
Azi mi-a venit pofta de niste chiftelute de porc cu piure de cartofi...n-am mai facut de mult si m-am gandit ca azi e momentul! ;))





INGREDIENTE 
pt chiftele:
-300-400 gr carne tocata de porc
-100 gr  paine inmoiata in apa

-3-4 catzei usturoi pisat

-1 ceapa mica tocata marunt
-1 ardei rosu tocat marunt
-1 chili tocat marunt
-patrunjel verde tocat marunt
-1 lingura vegeta
-piper
-1/2 lingurita curry
-1 ou
-3-4 linguri faina


se amesteca toate ingredientele,in afara de faina 



se formeaza bilute cu mana si se dau prin faina,sau faina +pesmet




se prajesc in 150 ml ulei incins





INGREDIENTE 
pt piure de cartofi:


-3-4 cartofi taiati rondele
-1 lingura de vegeta
-1 lingura cu varf de unt
-apa cat sa-i acopere


se pun cartofii la fiert in apa cu vegeta



cand s-au fiert se sfarama cu mixerul sau robotul



se add untul si se amesteca pana se topeste



se serveste cald cu tot felul de fripturi,ca garnitura ..in cazul meu ,azi l-am servit alaturi de chiftelute de porc! ;)




 

POFTA BUNA!
Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

A apărut o eroare în acest obiect gadget
A apărut o eroare în acest obiect gadget