Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

luni, 16 noiembrie 2009

TRIUNGHIURI CU DOVLEAC

Am gasit in piata, exact dovleacul pe care mi-l doream ;)) ..si l-am testat imediat  cu niste triunghiuri din foi de placinta...doar o bucata,ca restul cre'ca-l voi manca copt...sau cine stie ce mi s-o mai nazari pe moment! :))




INGREDIENTE:


-1 bucata de dovleac
-2-3 linguri zahar
-1 /2 lingurita vanilie
-1 lingura faina
-ulei pt uns

 

La fel ca in reteta de triunghiuri cu mere,se da dovleacul pe razatoare,se caleste cu zahar,vanilie si daca vedeti ca este tot apatos,add si-o lingura de faina

 


Se formeaza triunghiuri ,care se ung cu ulei si pe dinauntru si pe dinafara.






 

 

POFTA BUNA!

SARATELE

Cred ca niciodata n-as putea sa ma satur de saratele...chiar daca trece saptamana si nu fac..sapt viitoare,le fac sigur! ;)) Sunt atat de gustoase...de crocante ,dar in acelasi timp parca se topesc in gura..nu stiu sa va explic ce senzatie anume provoaca, in momentul cand le savurez! :))


Sper sa-mi aduc aminte bine ingredientele..pt ca eu intotdeauna le fac..cam dupa ochi! :)) e un defect,probabil.. ;))
Reteta pot spune ca e la fel cu cea de la cornulete,cu cateva adaugiri...minore! ;)


INGREDIENTE:


-250 gr faina alba
-250 unt sau margarina
-250 gr faina(+ inca 50 daca iese prea moale)
-1/2 lingurita praf de copt
-2linguri de zeama de lamaie
-sare dupa gust
-1ou
-mac sau susan pt ornat




 

Se masoara cca 250 gr branza sarata de vaca


 

Intr-un castron mare se add faina,branza data pe razatoare si untul sau margarina,taiata fasiutze +sare + 1/2 lingurita praf de copt stins in 2 linguri de lamaie..apoi se framanta  ff bine.

 

Se formeaza o bila si se acopera cu folie,dupa care se lasa la frigider cca 1-2(eu am facut aluatul de seara,si a doua zi le-am copt)
 

Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina,apoi se unge cu oul batut si se presara mac sau susan ..dupa care se taie fasiutze care se rasucesc ca o spirala..sau se taie fashii normale...sau dif forme,dupa imaginatia fiecaruia si timpul disponibil,of course! :P

 
 
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptorul preincalzit la 200 C,pana se rumenesc deasupra.

 

POFTA BUNA!

 

FASOLE BATUTA

Felul doi,am facut fasole batuta...o bunatate! :P





INGREDIENTE:


-300 gr fasole
-3catzei de usturoi
-2 linguri de unt
-1 lingura vegeta
-piper
-sos de rosii 


Din ciorba de fasole ,am scos cam 300 gr de boabe

 boabele impreuna cu untul se paseaza la robot,apoi se add vegeta,piper ,dupa gust si usturoiul pisat




POFTA BUNA!

CIORBA DE FASOLE

Vineri, am gatit o ciorba de fasole,simpla,fara costite,carnati sau ciolane...si-a iesit de belea! ;))





INGREDIENTE:
-500 gr fasole medie uscata
-1 ceapa babana
-1 morcov
-1 ardei rosu +1 verde
-1 chilli
-betze de patrunjel,telina si marar
-4 rosii
-piper
-vegeta
-curry
-leustean uscat
-cimbru
-patrunjel verde
-marar verde
-2 catzei usturoi
-4 linguri ulei
PREPARARE:


-Fasolea se pune de seara in apa la umflat
-Se pune la fiert si cand a inceput sa fiarba,se arunca apa si se add iar,se repeta operatiunea de patru ori..apoi se add jumatate din ceapa si morcovi si se fierbe pana se inmoaie boabele.
 

Separat se calesc legumele in ulei



se add condimentele,dupa gust... si o cana de apa si se lasa sa se inmoaie
 

se add si rosiile date prin robot si se mai lasa 2 min pe foc
 
 sosul rezultat se add peste fasole(jumatate din el il puneti la fasole batuta) si se mai da 2-3 clocote,apoi se add usturoiul tocat marunt,cimbrul si verdeata
 
 
 

 


POFTA BUNA!
Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef