Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

OMLETA CU FALAFEL




Nu stiu daca ati vazut cumva Falafel prin supermarkete...este o mancare traditionala arabeasca!
FALAFELUL se poate prepara si in casa,in cazul in care nu se gaseste prin magazinele arabesti sau supermarkete....
reteta am copiat-o de pe-un site,in caz ca e cineva interesat sa-l prepare in casa:


         


Reţetă de falafel – plăcintuţe crocante de mazăre. Se recomandă consumarea împreună cu humus, salată şi chifle pitta. Falafelul este, alături de kebab, specialitatea culinară arabă cea mai cunoscută în lume.

Modul de preparare:
• Mazărea clătită se lasă la muiat peste noapte. Se scot din apă pieliţele care s-au separat prin înmuiere. Se strecoară, se usucă şi se freacă până capătă consistenţa unui pireu uscat.
• Pătrunjelul tocat şi coriandrul se amestecă cu mazărea. Usturoiul şi capetele verzi ale cepei se toacă şi apoi se adaugă la restul compoziţiei, împreună cu chimionul, bicarbonatul, sarea şi piperul. Compoziţia se frământă bine, apoi se lasă 2 ore în frigider.
• Cu măinile umezite, se formează bulete de aluat, nu mai mari decât o minge de golf, apoi se turtesc.
• În oală se pune mult ulei (aproximativ 3 cm). Falafelul se prăjeşte pe uleiul încins până capătă o tentă maro închisă. Se usucă şi se serveşte pe un platou.


Ingrediente: (6 persoane)
250 g mazăre italiană
5 cepe tinere
un căţel de usturoi
1 lingură de coriandru tocat mărunt
1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
½ linguriţă de chimen
¼ linguriţă de bicarbonat de sodiu
piper, sare
ulei pentru prăjit

Am facut de multe ori chiftelute(reteta proprie) din falafel,dar astazi, 'musiu' sotz ,a avut pofta de omleta...si normal ca i-am dat o mana de ajutor,in sensul ca eu i-am tocat zarzavatul si-am decorat ,pozat si produsul finit! ;)) munca in echipa e mult mai spornica..pacat ca doar in weekend ! :P

 am cumparat falafel din supermarket, congelat ...vezi cele 2 gramajoaze verzi, din poza de mai jos!

INGREDIENTE:
-1 ceapa
-2 ardei(eu am pus 3 mai mici)
-2 linguri cu varf de falafel
-1 chili
-1 frunza de busuioc
-frunze telina
-3 catzei usturoi
-3 oua
-vegeta,piper,coriandru,curry..



 se toaca zarzavatul si se caleste in 2 linguri de ulei de masline si-o lingura de unt +1 catzel de usturoi



dupa ce s-a calit zarzavatul,se bat ouale cu cei 2 catzei de usturoi,frunzele de telina,vegeta si condimentele 

 

se add ouale peste legume si cand s-a rumenit pe dos se pune pe farfurie,apoi se rastoarna in tigaie sa se prajeasca si pe cealalta parte

 

se serveste cu orice fel de salata,sau acrituri...

 

POFTA BUNA!

 
p.s: ardeii rosii , chili si busuiocul,sunt productie proprie..probabil de-asta sunt asa anemici,dar macar sunt 100% naturali,fara chimicale.. :))

nu stiu ce sa spun...dar aici sunt ff multi melci,misuna prin toata gradina..si mi-au mancat si frunzele..si legumele! :((((



TRIUNGHIURI CU MERE

Aseara n-am mai avut timp sa adaug si desertul...am fost capiata de oboseala! :(


In timpul emisiunii nora pt mama,eu coceam triunghiuri si strudel cu mere.. ;))




INGREDIENTE:
-mere
-2 linguri gris
-zahar dupa gust
-un praf de sare
-putina scortisoara
-foi de placinta
-ulei


merele se dau pe razatoare si se calesc putin cu zahar,scortisoara si 2linguri gris ,exact ca la reteta de strudel cu mere..numai ca am add in plus cele 2 linguri de gris.


foaia de placinta se taie fasii,se pune o lingura cu varf de mere si se formeaza triunghiuri:



 
 
 

se unge tava cu ulei,se inteapa peste tot cu furculita ,se ung cu ulei si iaurt,apoi se introduc in cuptorul preincalzit la 200C


am facut si strudele



cand s-au rumenit pe toata suprafata ,inseamna ca e gata



se pudreaza cu zahar pudra vanilat




POFTA BUNA!

PESTE GRILL

Cum spuneam,azi a fost ziua pestelui...asa ca felul 2 am gatit pesti la gratar! ;)
sau cam deformat,pt ca i-am facut in cuptorul cu aer cald(nici c-o sa mai fac in el peste :( )....dar au fost gustosi! ;))




INGREDIENTE:


-2 pesti
-sare,piper,coriandru,cimbru,zeama de lamaie,usturoi pisat


se curata si spala bine pestii,apoi se condimenteaza  si se pun la cuptor sau grill

uitati-va bine cum arata inainte de gatire...produsul final nu e tocmai placut ochiului,dar imi asum greseala cu acest cuptor de aer cald :(((((((((



cand s-au facut,se acopera cu foita de aluminu ca sa se odihneasca cateva min..



se stropeste cu sos de lamaie +ulei de masline+usturoi+patrunjel +vegeta

 

POFTA BUNA!


p.s:bucatica de peste din mijloc este prajita in ulei...de proba ,sa vad cum e! :))
nu stiu ce peste e...pur si simplu l-am cumparat din piata,fara sa ma uit la nume ;)) !


atat am fost de dezamagita de aspect...incat am reusit sa mananc decat bucatica aia din mijloc,cea prajita in ulei... :)))) ..noroc cu al meu ca i-a zatarat pe amandoi,desi nu e disperat dupa peste(mai mult eu)..la el nu conteaza cum arata,daca e bun la gust!dar spune-i asta si bietului meu creier... :-?
sa nu radeti prea tare! :)))))

Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef