Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

luni, 23 noiembrie 2009

LAVRAKI(BASS) LA CUPTOR

Saptamana trecuta am gasit in supermarket peste bass (in engleza) sau lavraki(in greaca)!
Grecii il mai numesc si regele pestilor...un peste mai curat ca acesta,n-am vazut niciodata..pur si simplu n-are matze..si are carnea atat de alba..si pt prima oara am mancat ficaciori  de peste!! :P



 INGREDIENTE:
-2 pesti(bass)
-2 linguri ulei masline
-patrunjel tocat
-sare,vegeta,usturoi,coriandru,piper,cimbru

 

 Se curata pestele bine...dupa cum observati in poza,acest peste avea si ficaciori!!

 
 PREPARARE:
 Se prepara umplutura din usturoi pisat,ulei de masline,vegeta,2 linguri zeama de lamaie.

 

Pestele se condimenteaza cu vegeta,piper,coriandru,cimbru+umplutura,pe ambele parti si pe dinauntru ,apoi se introduce la cuptor in foita de aluminiu..cand e aproape gata se ridica foita de aluminiu deasupra si se mai lasa 2min.

 

 

Cel de-al doilea peste l-am prajit in ulei(tavalit prin faina,of course)!

POFTA BUNA!
 

LEGUME CU CARNATI MACINATI

Iata o alta fantezie de-a mea... rar mi se intampla cand intru in bucatarie sa fac ceva ce mi-am propus..pana nu improvizez,parca nu ma simt bine! ;)) Aceasta reteta am inventat-o ,datorita unor carnati care ma deranjau,ori de cate ori deschideam frigiderul(de regula nu prea suport carnatii).. :)))) 



INGREDIENTE:
pt tocatura:

-1-2 carnati(lungi)
-1 ceapa
-1ardei
-1 batz de telina
-1 catzei usturoi
-curry,vegeta,piper



pt legume:
-2-3 cartofi
-cateva buchetele de conopida
-1batz de telina
-2 ardei 
-1 fir de praz
-2 linguri lui + 1 lingura unt

-1 catzel de usturoi
-patrunjel tocat
sare,vegeta,piper


PREPARARE:


Se dau carnatii prin robot.

 
 Legumele se taie marunt si se calesc in ulei cca 5 min..


 

Peste legume se add carnatii tocati + condimentele aferente si se calesc impreuna

 
 Separat, se pun legumele intr-o tava,se add condimentele,uleiul si untul si se introduc in cuptor.
 

Se prepara un sos din cateva linguri de apa,usturoi si patrunjel


Cand legumele s-au rumenit,se add sosul peste ele si se mai lasa 1min in cuptor(stins).

 


 

OUA UMPLUTE CU CIUPERCI

Dragelor,am facut si cateva oua umplute cu ciuperci cu maioneza...sunt absolut delicioase! =P~

 
POFTA BUNA!

CIUPERCI CU MAIONEZA

Ador salata de ciuperci cu maioneza si usturoi...si o prepar de cate ori mi se face pofta,in ciuda caloriilor..oricum, nu fac in cantitati industriale,asa ca nu se pune! :)))



 

 

INGREDIENTE:


-1 cutie de ciuperci fierte
-3-4 linguri maioneza
-2 catzei usturoi pisat
-patrunjel tocat marunt
-sare,vegeta,piper


PREPARARE:


Se dau ciupercile prin robot sau se toaca marunt..apoi se amesteca cu maioneza,patrunjelul si condimentele.Se serveste ca aperitiv .
POFTA BUNA!

 

ARDEI UMPLUTI ALTFEL

ARDEI UMPLUTI SUB PRESIUNE!!
Reteta este o inventie personala... ;)) cam complicata..dar buna! :P





 

 

 

 

 

 

 

 

INGREDIENTE:
-400 gr carne tocata de porc
-ardei capia
-1 ceapa mare
-1ardei capia rosu
-telina si patrunjel verde tocat
-1 cescuta de orez
-2 catezi de usturoi tocat 
1 ou

-cimbru
-sare,vegeta piper,curry,coriandru


PREPARARE:


Se amesteca toate ingredientele bine,apoi se cresteaza  ardeii pe laterala (3cm)si se dau un clocot..dupa care se umplu cu comp. si se pun in oala sub presiune cu 1 cana de apa.Se fieb cca 15 min.
Cand s-au fiert se ia oala de pe foc,conform instructiunilor..apoi se pun ardeii pe un platou si se dau la rece...
Intre timp,in zeama ramasa de la ardei,se add 2 linguri de pasta de tomate,si 3 rosii date prin robot,se condimenteaza si se pune pe foc cateva min,pana se ingroasa putin sosul..apoi se add usturoi si verdeata!
Cand ardeii s-au racit,se prajesc in ulei cu grija sa nu se sfarame...
Se servesc cu sos pe deasupra!


POFTA BUNA!






CIORBA DE PUI

CIORBA DE PUI LA OALA SUB PRESIUNE!




 

 

 

 

INGREDIENTE:


-carne de pui(spinari,aripi)
-1 ceapa
-1 morcov
-1 batz de telina
-2 ardei
-1 cartof
-2 rosii

-3-4 linguri ulei
-1 lingura vegeta
-500 ml zeama de varza
-1 ou

-verdeata



PREPARARE:


Se  spala carnea si legumele..apoi se taie legumele cuburi sau rondele,dupa care se calesc in 3-4 linguri de ulei,se add apa,carnea de pui si rosiile date pe razatoare si se fierb in oala sub presiune timp de 15 min de la fierbere.
NOTA: carnea de pui am dat-o in clocot separat,am spumuit-o,apoi zeama am trecut-o prin sita si am add peste legume.
Dupa cele 15 min,se da oala sub jetul de apa rece si se deschide supapa,apoi se desface capacul si se pune iar pe foc,pt a add si zeama de varza..se mai dau 3-4 clocote,dupa care se ia de pe foc si se face un dressing dintr-un ou cu 1 lingura de faina,apoi se add verdeata!


POFTA BUNA!
Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef