Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

luni, 30 noiembrie 2009

KEBAB-SANDWICH IN PAINE LIBANEZA

Reacții: 
Dragelor,va prezint inca o reteta inventata de mine..este un fel de kebab-sandwich ,dar in stilul meu,of course ! ;)) De fapt..nici nu stiu cum s-o numesc..dar indiferent de ce-ar fi,v-o recomand cu placere..este absolut delicioasa! :))))





Reteta este inventata de mine..cu ajutorul sotului,in sensul ca el s-a ocupat de grill!;))




Pt aceasta reteta,aveti nevoie de paine libaneza(se gaseste in supermarkete).



Chiftelutele si ardeii  le-am facut grill cu sandwich maker-ul. :)

 

Punem si ceapa rondele la grill.



Ungem painea cu maioneza.



Add ardeii ,ceapa si chiftelutele grill..apoi cateva rondele de castraveciori acrii..rulam si punem din nou in aparat pt cateva min. 





 

POFTA BUNA!

CIORBA DE PERISOARE

Reacții: 
Vineri am gatit o ciorbita de perisoare f delicioasa..acrita cu zeama de varza,of course :))!La mine se stie..ciorba trebuie neaparat sa fie acrita cu zeama de varza...exceptie facand cea de burta ,radauteaza si cea de rosii! ;)
Asa cum v-am obisnuit..reteta e la fel cu cea de pui si porc,nimic nou.. :P

INGREDIENTE:
-zarzavat pt ciorba:
-1 ceapa
-1 morcov
-2 ardei
-1 batz de telina
-500ml zeama de varza
-2 rosii(sau o cana de bulion)
-1 ou
-verdeata
-3 linguri ulei


pt perisoare:
-300 gr carne tocata de porc
-1 ardeias rosu(pt pata de culoare)
-3-4 linguri orez
-1ou
-patrunjel verde tocat
-1 ceapa
-1 lingurita de cimbru
-1 lingurita vegeta,putin piper macinat




 PREPARARE:
Se calesc putin legumele in ulei,apoi se add 1 l de apa si se lasa cateva min la fiert.


 

Separat se pregatesc perisoarele din:carne tocata,1ardei rosu taiat marunt,1 ceapa taiata marunt,patrunjel taiat marunt,orez,1ou,cimbru,piper,vegeta...si se amesteca f bine.

 

Se formeaza bilute si se add peste zarzavatul pe care l-am fiert cca 5min,apoi se da focul incet ,se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba..cand carnea a fiert se add si rosiile date pe razatoare sau bulionul si se mai lasa 2-3 min.

 

Dupa ce au fiert si rosiile,se add zeama de varza si se lasa sa dea 2-3 clocote..apoi se ia de pe foc si se bate 1 ou,add putin cate putin pana se formeaza franjuri...apoi add si verdeata!

 
POFTA BUNA!
Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

A apărut o eroare în acest obiect gadget
A apărut o eroare în acest obiect gadget