Sper sa-mi aduc aminte bine ingredientele..pt ca eu intotdeauna le fac..cam dupa ochi! :)) e un defect,probabil.. ;))
Reteta pot spune ca e la fel cu cea de la cornulete,cu cateva adaugiri...minore! ;)
INGREDIENTE:
-250 gr faina alba
-250 unt sau margarina
-250 gr faina(+ inca 50 daca iese prea moale)
-1/2 lingurita praf de copt
-2linguri de zeama de lamaie
-sare dupa gust
-1ou
-mac sau susan pt ornat
Se masoara cca 250 gr branza sarata de vaca
Intr-un castron mare se add faina,branza data pe razatoare si untul sau margarina,taiata fasiutze +sare + 1/2 lingurita praf de copt stins in 2 linguri de lamaie..apoi se framanta ff bine.
Se formeaza o bila si se acopera cu folie,dupa care se lasa la frigider cca 1-2(eu am facut aluatul de seara,si a doua zi le-am copt)
Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina,apoi se unge cu oul batut si se presara mac sau susan ..dupa care se taie fasiutze care se rasucesc ca o spirala..sau se taie fashii normale...sau dif forme,dupa imaginatia fiecaruia si timpul disponibil,of course! :P
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptorul preincalzit la 200 C,pana se rumenesc deasupra.
POFTA BUNA!
Foarte bine arata saratelele , macul le da un aspect deosebit . Felicitari !
RăspundețiȘtergere