INGREDIENTE:
-3 oua
-300 gr zahar
-300 gr faina
-1 ceasca de lapte
-cacao sau ciocolata rasa si cubulete mici
-1 ceasca de ulei
-vanilie
-lamaie rasa
-1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet
-un praf de sare
PREPARARE:
Se separa galbenusurile de albusuri....se bate zaharul cu galbenusurile,adaugand uleiul,apoi,laptele,esenta,praful de copt,lamaia rasa si faina,amestecandu-se bine.
Separat se bat albusurile spuma ,cu un praf de sare..si se add peste compozitie,amestecandu-se usor de jos in sus pana se incorporeaza in compozitie...dupa care se pune in 2 tavi de chec(eu am pus intr-o tava de chec mai mare si restul intr-o tavita mica rotunda) ,tapetate cu faina,si se presara pe deasupra cubulete mici de ciocolata si ciocolata rasa,sau se opreste putin din compozitie si se amesteca cu 3linguri de cacao..si se pune deasupra.
Se coace in cuptorul incins ,la 180 C,cca 50 min.Se pudreaza!ATENTIE la taiat,pt ca e ff pufos,chiar exagerat! :))
POFTA BUNA!