INGREDIENTE:
-2 fire de praz
-1 cartof mai baban
-1 morcov
-2 ardeiasi :rosu si verde
-1 batz de telina
-2-3 rosii
-4-5 oua
-putin cimbru
-1 lingura vegeta
-500 ml de zeama de varza
-verdeata(telina ,patrunjel)
Legumele se spala si se toaca cubulete,rondele..
Se calesc toate in 3-4 linguri de ulei,apoi se toarna apa,se aseaza capacul si se fierb la foc mic,pana se inmoaie.
Dupa ce s-au fiert legumele,se add rosiile date prin robot sau razatoare,se mai lasa sa fiarba 5 min,apoi se add si zeama de varza + vegeta .
Cand zeama de varza a dat primul clocot,adaugam si ouale,unul cate unul(cu grija sa nu se sparga)..si mai fierbem 2 min pana se intaresc ouale..dupa care add verdeata!
Se serveste calda..dar mai ales rece,c-un ardei iute parlit..merge brici! :))
POFTA BUNA!
Draga mea olteanca ...ti-a venit dor de praz...hehehe!!!! arata bine...esti tare priceputa!
RăspundețiȘtergerepup!!!!:-*
daaaaaa! ;))
RăspundețiȘtergeremerci de apreciere..nu-s chiar atat de priceputa,dar ma descurc!
nici yo nu am mancat ciorba de praz,dar azi am cumparat praz si o sa fac si yo sa vad cum e ,arata super
RăspundețiȘtergerearata foarte bine ciorbita,bravo ;))
RăspundețiȘtergereeste foarte buna!
RăspundețiȘtergerebrava ciorba!
RăspundețiȘtergereEste cea mai buna ciorba,as minca toata vara fara sa ma satur si ciorba de rodii ls fel dar aia in stil taranesc
RăspundețiȘtergere