-300 gr carne de porc
-400 gr fasole verde
-2 ardei grasi
-1 ceapa mare
-1 batz de telina
-2 catzei de usturoi
-2 rosii
-sare,vegeta,piper,coriandru
-patrunjel,marar,telina
-3-4 linguri de ulei
PREPARARE:
Se spala carnea si se taie bucati,apoi toate legumele se curata,spala si se toaca rondele.Calim ,ceapa,1 catzel de usturoi(tocat marunt),ardeiul si telina..apoi adaugam fasolica taiata si se mai caleste 1 min impreuna,dupa care separat prajim putin carnea si o adaugam peste legume...si cele 2 rosii taiate cuburi,apoi acoperim si lasam sa fiarba la foc mic..(eu folosesc oala minune de inox si totul se face in 15 min).Dupa ce s-au fiert legumele si carnea,se condimenteaza si se face un rantaj din putina apa cu faina + celalalt catzel de usturoi tocat marunt ,si se mai lasa sa dea 2-3 clocote pe foc,dupa care se stinge focul si se adauga verdeata(marar,telina frunze,patrunjel) tocata marunt.
Am facut azi aceasta reteta si mi-a iesit f. buna . Am folosit fasole verde din conserva pusa de mine si mult marar verde ca asa ne place . Carnea de porc(Am folosit pulpa )i-a dat un gust f0arte bun . Felicitari pt. reteta .
RăspundețiȘtergereCred ca fasolea verde ar putea fi inlocuita cu varza murata si la urma smantana . Garnitura mamaliga >ce ziceti ?
RăspundețiȘtergeremultumesc mult,zamfira!
RăspundețiȘtergeremmm,nu e rau ce spui tu...merita incercat! ;)
Delicioasa - multam' pentru reteta !
RăspundețiȘtergere