INGREDIENTE:
-1/2 conopida
-1 ceapa mare
-cateva fire de telina si patrunjel(sau radacini)
-1 cutie iaurt
-2 linguri ulei
-1 lingura vegeta
-sare,piper dupa gust
-1-2 catzei de usturoi
-patrunjel verde tocat
se pune ceapa+conopida+telina+patrunjelul, in apa cu o lingura de vegeta si 2 linguri de ulei..si se fierb
cand s-au fiert legumele ,se strecoara si se paseaza cu robotul(telina si patrunjelul le-am scos,pt ca erau verzi si afecta culoarea supei)..apoi se add zeama de la supa,se amesteca si se pune la fiert
separat,se iau cateva polonice de supa si se amesteca bine cu 1 cutie de iaurt,apoi se add peste supa,mestecand continuu.. si se fierbe la foc mic inca 2-3 min,dupa care se potriveste de sare,se add zeama de la o lamaie,piper,usturoi si patrunjel verde tocat.
la sfarsit se add(optional) un cubulet de unt,parmezan...
POFTA BUNA!
tNIS am o vecina care-mi spune mereu ca a facut supa de conopida dar nu am incercat niciodata,yo mananc conopida ,salata sau pane dar supa am vazut acum cum arata si am sa incerc sa o fac si yo
RăspundețiȘtergereAm facut azi supa de conopida , ador aceasta leguma atat pane cat si la cuptor .Am adaugat la supa si o tzelina radacina si am servit supa cu crutoane .Foarte buna !
RăspundețiȘtergereserios,zamfira? cool :P..da,am uitat sa va spun si de crutoane...dar las' ca stiti voi! ;))
RăspundețiȘtergere