Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

luni, 25 ianuarie 2010

TIRAMISU

Reacții: 
Hello,dragilor!

In sfarsit mi-am facut timp sa mai editez si eu niste poze(de la Craciun  ;)) ) ..  Este o prajitura arhicunoscuta de toata lumea si adorata...eu,una,as manca in fiecare saptamana asa ceva,dar nu-mi dau voie analizele! :P
TIRAMISU-IS THE QUEEN of sweets ,dupa parerea mea..si am facut-o de Craciun si de Revelion...daaar,in varianta mea,of course! :)) Habar n-am cum e varianta originala la gust..si nici nu ma intereseaza,atata timp cat se folosesc oua crude...nu multumesc,nu ma pasioneaza! :)) 
Asadar,v-o recomand cu placere...si sper sa va placa tot atat de mult,pe cat ne-a placut noua! ;)

INGREDIENTE:
  • -1 pachet de piscoturi(sau 2)
  • -2 cutii de mascarpone
  • -1 pachet de crema de vanilie la rece, Iotis(sau Dr Oetker)
  • -1 esenta rom
  • -2 cani decafea solubila( ness decafeinizat) rece
  • -3-4 linguri fulgi de ciocolata
  • -100 gr fistic sau migdale macinate
Din aceste ingrediente puteti sa faceti 2 Tiramisu..








PREPARARE:

Aveti nevoie ness decafeinizat

 Crema mascarpone-2 cutii

Bateti crema de vanilie cu 500 ml lapte rece(n-am poze)

Bateti sau frecati crema mascarpone cu 100-150 gr zahar pudra+1 esenta de rom


Amestecati cele 2 creme(mascarpone cu crema de vanilie)


Preparati 2 cani de ness din 2 linguri cu varf de ness + 5-6 linguri de zahar(depinde cat vreti de concentrat sau dulce)

Inmoiati pt o fractiune de secunda fiecare piscot in cafea..(scufundam si scoatem imediat,pt ca se farama piscoturile daca le tinem mult in cafea) 


Asezati primul strat de piscoturi inmoiate intr-o tavita sau platou..


Intindeti un strat de crema..presarati migdalele sau fisticul prajit si macinat, deasupra cremei(eu am facut si fara si cu migdale)..apoi iar un strat de piscoturi...eu am facut si cu 2 straturi si cu 3 de piscoturi!
 
 

Ultimul strat trebuie sa fie cu crema...apoi decorati cu fulgi de ciocolata sau cacao!

 
 

 Mmmmmmmmmm ,yammmiiiiiiiiii!!! :)) :P

POFTA BUNA!



-

18 comentarii:

  1. Grozav ti-a iesit!sa stii ca o sa fac si eu dupa reteta ta,mi se pare mai buna!:)
    Bine ai revenit pe blog,hai, ca am uitat sa-ti zic asta ,m-a absorbit aspectul prajiturii,care chiar e super!
    Mi-a fost dor de tine!:-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,Tasha! :P
    Aspectul ca aspectul...dar sa vezi gustul cum e! moarte de om.... :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. te pooop ANIS abia astept sa fac si yo TIRAMISU dupa reteta ta ca m-au zapacit ai mei cu dulciurile azi am cumparat ce-mi trebuie,felicitari este super si poza

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta mi-ai facut! azi ma apuc s-o fac reteta,asa ca-mi trimit fetele la supermarket sa cumpere ce trebuie...;))

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,

    Numele meu este Adrian si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro . Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/adauga-blog-retete-mancare.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro

    pasiunea de a gati!
    Adrian T

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,Adrian! Cu multa placere..multumesc de invitatie! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult,fetelor!
    sper ca v-a placut reteta..in cazul in care ati decis sa o preparati!
    pofta buna! :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Am incercat si eu aceasta reteta a ta dar mi-a iesit un pic cam moale crema...nu stiu ce am gresit! Oare graba,nerabdarea cu care lucrez? :P :oops: A facut-o si sora ,Mary si tot asa a patit! Ceva ne scapa,Anis,dar nu stim ce! :P E f delicioasa iar aspectul celei facuta de tine e grozav! :D O sa mai insistam! :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Sper ca n-ai patit nimic draga mea,ca esti sanatoasa...duminica placuta!te pup si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  11. felicitari draga mea...uite ce cautata esti!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. hristos a inviat ANIS ,te poooop de mult n-am mai dat pe aici ,aud muzica linistitoare ,dar nu ai mai postat nimic cred ca ai fost ocupata oricum o sa vizitez mereu sa vad ce mai pot alege din ce ai tu sa mai skimb meniul azi NICOLE scria la barfa ca a facut ciorba de peste ca a ta am sa fac si yo saptamana viitoare si vin sa ma uit la reteta ,o seara frumoasa sa ai

    RăspundețiȘtergere
  13. uite ANIS acum vad cat de solicitata esti cu acest blog culinar ,felicitari la catmai multe oferte inca odata iti aduc aminte ca yo am prevazut ca o sa inaintezi in viata cu multe succese,te poooop si mult succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe unde umbli draga mea?cda mi s-a facut dor de tine!!! mai arata-te si tu lumii!~

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

    www.radiowhisper.com
    Multumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  17. E buna precizarea cu nesul fara cofeina ca ultima data dupa doua portii de tiramisu nu am inchis un ochi toata noaptea :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Encontrei seu blog e é uma honra estar a ver e ler o que escreveu, quero felicitar-vos, pois é um bom blog, sei que irá sempre fazer o melhor, dando-nos boas noticias, e bons temas.
    Quero aproveitar a oportunidade para partilhar o meu blog : Peregrino E Servo.
    Vou ficar muito feliz se tiver a gentileza de fazer uma visita ao meu blog.
    PS. Se seguir, fique a saber que irei seguir também seu blog, se o conseguir encontrar.
    António Batalha.
    Parabéns e muitas felicidades.
    http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/

    PS. com a letra branca e fundo branco, não é fácil ler.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

A apărut o eroare în acest obiect gadget
A apărut o eroare în acest obiect gadget