Grecii il mai numesc si regele pestilor...un peste mai curat ca acesta,n-am vazut niciodata..pur si simplu n-are matze..si are carnea atat de alba..si pt prima oara am mancat ficaciori de peste!! :P
INGREDIENTE:
-2 pesti(bass)
-2 linguri ulei masline
-patrunjel tocat
-sare,vegeta,usturoi,coriandru,piper,cimbru
Se curata pestele bine...dupa cum observati in poza,acest peste avea si ficaciori!!
PREPARARE:
Se prepara umplutura din usturoi pisat,ulei de masline,vegeta,2 linguri zeama de lamaie.
Pestele se condimenteaza cu vegeta,piper,coriandru,cimbru+umplutura,pe ambele parti si pe dinauntru ,apoi se introduce la cuptor in foita de aluminiu..cand e aproape gata se ridica foita de aluminiu deasupra si se mai lasa 2min.
Cel de-al doilea peste l-am prajit in ulei(tavalit prin faina,of course)!
POFTA BUNA!
VAI CE-MI PLACE PE BLOGUL TAU! E ATAT DE FRUMOS!!!
RăspundețiȘtergereiar pestele arata nemaipomenit...felicitari de doua ori,odata pentru muzica linistitoare,si a doua oara pentru reteta. Am si eu Enya in PC si ascult...E ASA PLACUTA.... :)
Multumesc pentru ca ai asezat premiul meu intr-o cutiuta asa frumoasa,si e si rosie pe deasupra,ce-mi place!!!!!:P
RăspundețiȘtergereTe pup!!:-*
Foarte bine arata pestele , felicitari bucataresei ! ma auto invit la masa :))
RăspundețiȘtergereVin de doua ori daca mi-a aparut postare in dublu exempla r ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc,fetelor!
RăspundețiȘtergereZamfira,te astept si de 100x! :x
Reteta asta e minunata! Pestele este mancarea mea preferata,dar mai ales prajit!De fapt toate cele trei retete sunt interesante! Asa bucatareasa...mai rar!Multumesc!
RăspundețiȘtergereo bucatareasa desavarsita ,felicitari
RăspundețiȘtergereNu e chiar adevarata denumirea de regele pestilor.
RăspundețiȘtergereLavraki traieste in apropierea canalelor de scurgere in mare, deci si ceea ce mananca ..e de prin zona.
Nu toti grecii mananca lavraki.
Ceea ce este adevarat este ca are o carne super. :)