Vineri, am gatit o ciorba de fasole,simpla,fara costite,carnati sau ciolane...si-a iesit de belea! ;))
INGREDIENTE:
-500 gr fasole medie uscata
-1 ceapa babana
-1 morcov
-1 ardei rosu +1 verde
-1 chilli
-betze de patrunjel,telina si marar
-4 rosii
-piper
-vegeta
-curry
-leustean uscat
-cimbru
-patrunjel verde
-marar verde
-2 catzei usturoi
-4 linguri ulei
PREPARARE:
-Fasolea se pune de seara in apa la umflat
-Se pune la fiert si cand a inceput sa fiarba,se arunca apa si se add iar,se repeta operatiunea de patru ori..apoi se add jumatate din ceapa si morcovi si se fierbe pana se inmoaie boabele.
Separat se calesc legumele in ulei
se add condimentele,dupa gust... si o cana de apa si se lasa sa se inmoaie
se add si rosiile date prin robot si se mai lasa 2 min pe foc
sosul rezultat se add peste fasole(jumatate din el il puneti la fasole batuta) si se mai da 2-3 clocote,apoi se add usturoiul tocat marunt,cimbrul si verdeata
POFTA BUNA!
Este foarte actuala acum fiind post , o voi face-o cat de curand , mi se pare foarte apetisanta .
RăspundețiȘtergereE mancarea preferata cartofilor! Sa nu-i vad in ochi,nici macar prajiti...pentru ca nu-mi fac bine! In rest ma omor cu toate felurile de peste!Asta imi si mplace si nici rau nu-mi face!Numai prajit nu!
RăspundețiȘtergeremmm,peste?tocmai ce mi-a cumparat al meu 2 pesti grozavi..daca ati auzit cumva de bas,grecii spun c-ar fi regele pestilor! ;) am sa vii prezint cand ma hotarasc sa-i prepar.. :P
RăspundețiȘtergereda,draga zamfira,e o ciorba delicioasa! ;)
RăspundețiȘtergere