INGREDIENTE:
-1 ceapa
-1 morcov
-1 batz de telina
-1 ardei gras
-1 cartof
-2 rosii sau o cescuta de bulion
-6 bucati de oase de porc
-sare
-vegeta
-patrunjel frunze
-telina sau leustean frunze
-1 ou
-2 linguri faina
-500 ml zeama de varza
PREPARARE:
Se calesc legumele cu putin ulei ,apoi se add oasele si apa..se pune deasupra capacul si se fierbe la foc mic(in timpul asta se spumuieste),pana ce carnea de pe oase e moale...apoi se add cele 2 rosii taiate marunt sau bulionul,se mai fierbe putin,,si se add zeama de varza...si se lasa sa dea cateva clocote!se ia de pe foc si se add oul,franjurat cu faina si verdeata!
POFTA BUNA!
Imi surade si acesta reteta sigur am s-o fac .mi se pare o ciorba excelenta !
RăspundețiȘtergereNu am acrit ciorba niciodata cu zeama de varza! Sigur o sa incerc!
RăspundețiȘtergeredragelor,cam toate ciorbele mele(cu mici exceptii) sunt acrite cu zeama de varza..ii ador savoarea!probabil e si specific zonei din care fac parte.. ;))
RăspundețiȘtergereyo am acrit ciorba cu zeama de varza de multe ori iarna si e f. gustoasa
RăspundețiȘtergeream facut de atatea ori..recomand. eu mai pun ci doua-trei fasii de varza acra in ciorba...e super!
RăspundețiȘtergere