Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

joi, 15 octombrie 2009

CHOUX A LA CREME



INGREDIENTE:

Pt coji:
-250 ml apa
-150 gr faina
-100 ml ulei
-3-4 oua
-un praf de sare

Se pune apa si uleiul la fiert la foc mic.cand da in clocot se ia de pe foc,se add faina dintr-o data,se pune iar pe foc si se amesteca fff bine.se lasa la racit si apoi se add ouale ,unul cate unul..pui un ou-amesteci bine pana intra in comp si tot asa.
Se fac rotocoale cu spritul in tava tapetata cu hartie sau neunsa.,apoi se dau la cuptor la foc mediu cam 25 min.
Crema de vanilie:
-650 ml lapte
-3 oua
-250 gr zahar
-125 gr faina
-1 pachet margarina
-esenta de vanilie
-400 ml frisca
-zahar pudra

Ouale,zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200ml lapte...iar restul de lapte se pune la fiert.dupa ce a fiert se ia de pe foc si se amesteca cu restul de compozitie si se fierbe pana se ingroase.se add esenta si margarina si se da la racit!

Se taie capacelul la gogosele,iar partea de jos  se umple c-un strat de crema de vanilie si unul de frisca,apoi se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra!

POFTA BUNA!

p.s: pt ca nu-mi place frisca,eu le-am umplut numai cu crema de vanilie... :P


Un comentariu:

  1. Am citit reteta,dar din lipsa de timp am renuntat la a face eu choux-urile...si am cumparat niste minitarte de forme diferite pe care le-am umplut cu diverse....au fost si aspectoase,dar si f gustoase.Acesta reteta o voi face,negresit,pentru ca e pe placul meu si alor mei!>

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef