INGREDIENTE:
-1 peste mai maricel
-3-4 linguri ulei
-1 ceapa
-2 ardei
-1 cartof
-telina tulpina
- 2 rosii
-1/2 cescuta cu orez
-2 cani cu zeama de varza
-1 ou
-telina si patrunjel verde
se toaca legumele
legumele se calesc in ulei
eu am pus si orezul si rosiile,tot in afara de peste, in oala sub presiune ,pt cateva minute
dar voi,daca nu aveti sau nu fol asa ceva...dupa ce-ati calit putin zarzavatul,se add apa si se acopera cu capacul si se fierbe la foc incet.
cand zarzavatul e aproape fiert ,se add orezul si rosiile +1lingura de vegeta si se mai lasa cateva min pana fierb toate..dupa care se pune zeama de varza,iar dupa 2-3 clocote se add si pestele taiat bucati..si se mai lasa 2-3 min pe foc.la sfarsit se da oala de pe foc,se pune oul si verdeata tocata!
POFTA BUNA!
E o minunatie de ciorba...te imbie,pur si simplu! :p
Ciorba arata super cred ca e si foarte buna ! Eu o faceam altfel dar voi incerca si aceasta reteta !
RăspundețiȘtergereANIS si mie-mi place ciorba de peste si kiar o fac f. des si tot asa ca tine o fac si yo
RăspundețiȘtergereCiorba de peste e preferata mea!Imi place cu mamaligutza fierbinte si ardei iute!
RăspundețiȘtergereRetzeta mea se deosebeste doar prin faptul ca eu nu calesc legumele.
Ador pestele,indiferent cum este gatit! Dar cel mai mult imi place ciorba fierbinte cu mamaliguta si ardei ,nu iute,dulce, acrit in otet cu zahar si taiat rondele! Este un deliciu! Ciorba eu o acresc cu bors de putina!Legumele nu le calesc din cauza problemelor cu fierea! Are un aspect nemaipomenit...numai privind incepi sa inghiti in sec!
RăspundețiȘtergereAstazi am facut ciorbade peste acrita cu zeama de varza.A fost delicioasa!
RăspundețiȘtergereEU IN LOC DE CARTOFI PUN O MANA DE OREZ ESTE DELICIOASa
RăspundețiȘtergere