Chef in bucataria mea..

BUN VENIT LA HeArT !

miercuri, 14 octombrie 2009

SPAGHETE CARBONARA


INGREDIENTE:

-250 gr spaghete
-100 gr sunca presata
-2-3 linguri de ulei de masline
-1 catzel de usturoi
-3 oua
-200 gr parmezan
-sare,piper,curry,coriandru

PREPARARE:

Pui spaghetele la fiert in apa cu sare.separat intr-o tigaie cu peretii mai inalti,adaugi uleiul in care prajesti sunca presata la foc mic.pui piperul,curry si coriandru si mai lasi putin sa se rumeneasca(dar nu rau),apoi adaugi spaghetele scurse bine de apa si le amesteci ff bine cu sunca.
Intre timp bati ouale cu parmezanul si usturoiul pisat si torni peste spaghete ,amestecand ff repede sa nu se prinda...intre timp mai pui cate putina apa de la spaghete(cam 150ml) si amesteci f bine pana se face un sos.
NOTA:totul se prepara la foc mic!
Se aseaza pe farfurie,fierbinti..peste care se presara parmezan si patrunjel tocat marunt.

POFTA BUNA! ;)

TRIUNGHIURI CU BRANZA

INGREDIENTE:

-100 gr branza telemea sau feta
-2 linguri de gris fiert
-foi subtiri de placinta
-ulei

PREPARARE:

Se ia o foitza de placinta si se taie in fashii de cate 10cm latime,apoi se pune o lingura plina cu branza(amestecata cu grisul fiert)la baza foitzei si si se ruleaza sub forma de triunghi...apoi se prajesc in ulei incins! incercati una si daca vi se pare ca ies prea uleioase,le bagati la cuptor,dar dublati compozitia!
POFTA BUNA!

MANCARE DE MASLINE CU CARNE DE PORC

INGREDIENTE:

-250 gr masline(negre sau verzi)
-2 cepe
-2 ardei grasi
-1 batz de telina
-1 catzel de usturoi
-50 ml ulei
-2 rosii
-400 gr carne de porc
-sare,piper,coriandru,curry,vegeta,0 foaie de dafin

PREPARARE:

Intr-o craticioara se pun maslinele in apa si se fierb bine pana se inmoaie.se schimba apa des ,mai ales daca maslinele sunt negre.

Separat se taie carnea in bucati si se caleste putin in ulei,apoi se pune deoparte,iar peste ulei se adauga legumele taiate cubulete si se calesc,apoi se pune carnea si se acopera cu apa.dupa ce s-au fiert la foc mic(legumele si carnea) se add rosiile taiate cubulete , maslinele fierte(scoase din apa) si condimentele,si se mai lasa pe foc cateva minute pana se fierb roshiile.separat se amesteca 2linguri de faina cu apa si se add peste mancare pt a se ingrosa putin si se dau 2-3 clocote.La final se add patrunjel tocat!
Aceasta mancare se poate face cu orice fel de carne... dupa preferinte! :)

POFTA BUNA! ;)
Related Posts with Thumbnails

Useri online

FEEDJIT Live Traffic Feed

Persoane interesate

Etichete

Faceți căutări pe acest blog

CAUTA PE GOOGLE

Visits from my friends

RETETE CULINARE DELICIOASE

TRANSLATE

Top comentator

Toate retetele sunt pe Petitchef