INGREDIENTE:
-200 gr paste kritharaki
-500 gr rosii
-1 ardei
-1 ceapa
-cateva tulpini de patrunjel
-1 chili
-2 catzei de usturoi
-1 lingura de unt
-2 linguri ulei de masline
-1 lingura vegeta
-piper,cimbru,leustean uscat,coriandru,curry..dupa gust
PREPARARE:
Se toaca ceapa,ardeiul si tulpinile de patrunjel,si se pun intr-o tigaie cu o lingura de unt si 2 linguri de ulei de masline..apoi se add 1 chilli + putin din condimentele aferente.Dupa ce s-au calit putin se add 1 ceshcuta de apa calda si se lasa la innabusit ,apoi se add rosiile date prin robot +restul de condimente...si se fierbe pana scade sosul.Cand e gata,se add cei 2 catzei de usturoi si patrunjel + 1 frunza de busuioc verde(optional).
In timpul prepararii sosului,punem separat sa fiarba pastele in apa clocotita cu putina sare..iar cand s-au fiert ,se scurg de apa ,se aseaza pe-o farfurie..si peste ele se add sosul de rosii.Se mai poate presara si parmezan...
POFTA BUNA!